Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

LG Wing

LG Wing

14.09.2020

LG je na spletnem dogodku (lahko si ga ogledate tukaj: https://bit.ly/3hr7mbx) predstavil LG Wing - unikaten pametni telefon in prvo napravo, ki je nastajala pod okriljem projekta Explorer. LG Wing je zanimiv zaradi prepričljive in drugačne oblike ter novih možnosti, ki jih ponuja pri uporabi pametnega telefona.

Skriti drugi zaslon

Oblika LG Wing se popolnoma razlikuje od vseh telefonov na trgu. Uporabnik lahko prehaja iz običajnega načina uporabe v tako imenovan »Swivel mode« (v prevodu vrtljiv način). Prvi zaslon se zavrti za 90 stopinj, tako je glavni zaslon v vodoravnem položaju in razkrije 3,99 palčni sekundarni zaslon, ki odpira številne nove možnosti uporabe. Tako je lahko ena aplikacija razširjena na oba zaslona ali pa se istočasno prikazujeta dve aplikaciji, vsaka na svojem zaslonu.
Dva zaslona LG Wing v kombinaciji z novo obliko omogočata lažji način uporabe raznih aplikacij in funkcij ter poneseta večopravilnost na višjo raven. Svoj priljubljen film lahko gledate na celotnem zaslonu, medtem ko brskate za informacijami o najljubšem filmskem igralcu ali pošiljate sporočila prijateljem. Ustvarjate lahko tudi bližnjice za pare aplikacij, ki jih navadno uporabljate skupaj.
Maksimalen izkoristek nove oblike je omogočilo sodelovanje z vodilnimi v industriji na področju platform NAVER, Rave in Ficto.

Celozaslonski pogled brez motenj

Verjetno tudi vi, kot vse več uporabnikov, gledate filme ali igrate video igrice na svojem pametnem telefonu. Zato ima LG Wing nove funkcije, ki to še izboljšujejo. Glavni zaslon telefona je brezhiben 6,8 palčni P-OLED FullVision z razmerjem 20,5:9 za izjemno izkušnjo.

V aplikacijah za video platforme, optimiziranih za svojo edinstveno obliko, ima drugi zaslon LG WING vlogo medijskega krmilnika. Ko je aktiviran, se v zgornjem desnem kotu drugega zaslona prikaže ikona, ki uporabnikom omogoča spreminjanje nastavitev videa in zvoka, ne da bi morali video zaustaviti ali preklopiti v drugo okno.

Da bi bil zaslon resnično v celoti namenjen sliki je sprednja kamera 32MP izskočna.

Telefon s funkcijo stabilizatorja (gimbal) za vrhunsko snemanje

Za uporabnike, ki svoje vsakdanje življenje običajno snemajo in delijo preko pametnega telefona, je LG svojo revolucionarno napravo opremil z naprednimi funkcijami kamere in tehnologijami, ki koristijo prednosti, ki jih prinaša nova oblika.
LG WING se ponaša s tremi zadnjimi kamerami – 64 MP visoke ločljivosti OIS Wide, 12 MP Ultra Wide Big Pixel in 13 MP Wide. Omogoča istočasno snemanje z uporabo izskočne 32MP kamere in ene izmed zadnjih kamer telefona. Take posnetke lahko shranite skupaj v eno datoteko ali v dve ločeni datoteki z razmerjem stranic, nastavljenim na 1: 1 ali 16: 9.

Še več, drugi zaslon je mogoče uporabiti kot posebno platformo za urejanje, medtem ko sta video ali fotografija prikazana na glavnem zaslonu.

LG WING ima tudi LG Creator's Kit, zbirko naprednih rešitev za ustvarjanje, vključno s časovnim zamikom, Voice Bokeh in snemanjem ASMR.

Funkcija »Gimbal Motion Camera« pretvori sekundarni zaslon LG WING v priročen stabilizator, ki zagotavlja več stabilnosti za zajemanje jasnih in gladkih video posnetkov z eno roko, kar je težko doseči z običajnimi pametnimi telefoni.
LG WING ponuja funkcije, ki so značilne za pravi gimbal, na primer joystick za nadzor kota kamere, zaklepanje za zmanjšanje tresljajev in zameglitve, način sledenja za bolj gladke videoposnetke med premikanjem, panoramsko sledenje za vodoravno premikanje z minimalnim tresenjem za ritmične in dinamične posnetke.

Lažji, a še vedno vzdržljiv

Tudi z dvema zaslonoma je LG WING sorazmerno lahek, zato je enostaven za držanje in priročen za nošenje. LG-jevi inženirji so z uporabo tankih, a vzdržljivih kompozitnih materialov in posebne tehnike perforacije dosegli težo samo 260 gramov, zaradi česar LG WING ni težji od številnih današnjih pametnih telefonov z velikim zaslonom.
Ergonomska zasnova naprave zagotavlja udoben oprijem v vrtljivem ali osnovnem načinu.
Inženirji LG WING so vgradili dodatne gibljive dele za večjo trajnost in zanesljivosti. Ko posnamete selfi, merilnik pospeška prepozna, v primeru da telefon pada in takoj skrije objektiv izskočne kamere, da prepreči poškodbo.
Drug primer kakovostnega inženiringa je tečajni modul s hidravličnim blažilnikom, ki zmanjšuje obremenitev mehanizma, ko se zaslon vrti. Na hrbtni strani glavnega zaslona se nahaja termoplastični polioksimetilen, ki olajša gladko vrtenje in prepreči praske na drugem zaslonu. Tečajni mehanizem LG WING se je izkazal za popolnoma zanesljivega tudi po 200.000 vrtljajih.

Qualcomm® Snapdragon ™ 765G 5G

Da bi izpolnili pričakovanja o storitvah 5G, so inženirji opremili LG WING z mobilno platformo Qualcomm® Snapdragon ™ 765G 5G s sistemom Snapdragon X52 5G Modem-RF. Kot prva mobilna platforma Qualcomma, ki vključuje procesor aplikacij in sistem 5G Modem-RF, ta nabor čipov prinaša najboljše zmogljivosti umetne inteligence v svojem razredu, bliskovito hitro 5G povezljivost in inteligentne zmogljivosti več kamer, hkrati pa ohranja življenjsko dobo baterije.
Delno zahvaljujoč Qualcommovim funkcijam Snapdragon Elite Gaming ™, LG WING ponuja resnično edinstveno gaming izkušnjo s hitrimi odzivnimi časi, kakovostno grafiko in neverjetnim zvokom.

"Čestitke celotni LG-jevi ekipi ob napovedi LG WING, te resnično inovativne naprave, ki jo poganja mobilna platforma Snapdragon 765G 5G in popolnoma zajema vizijo novega LG-jevega projekta Explorer," je povedal Jim Tran, podpredsednik in generalni direktor divizije mobilnih telefonov pri Qualcomm Technologies, Inc. "Qualcomm Technologies aktivno sodeluje z LG Mobile pri optimizaciji delovanja izdelkov projekta Explorer, ki bodo potrošnikom prinesli nove in drugačne izkušnje."

 

"LG WING uvaja novo dobo raziskovanja pametnih naprav in je vznemirljiv začetek naše pobude Explorer Project," je povedal Morris Lee, predsednik LG-jeve divizije za mobilne komunikacije. "Ta inovativna naprava, drugačna od vsega na današnjem trgu, izziva industrijo pametnih telefonov in potrošnikom ponuja novo izkušnjo, ki bo vzpodbudila nove načine razmišljanja o pametnem telefonu."
LG WING bo v prihodnjem mesecu na voljo v Južni Koreji, sledili pa mu bodo ključni trgi v Severni Ameriki in Evropi. V Sloveniji ga lahko pričakujemo proti koncu letošnjega leta.

 

Vabimo vas, da obiščete spletno stran http://lgwing.me/Virtual_Unboxing
Več o ustvarjanju edinstvenih aplikacij za LG WING: http://mobile.developer.lge.com

 

Osnovne specifikacije*:
LG WING
• Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 765G 5G Mobile Platform integriran s Snapdragon X52 5G Modem-RF System
• Zaslon:
– Glavni: 6,8 palčni 20.5:9 FHD+ P-OLED FullVision (2,460 x 1,080 / 395ppi)
– Sekundarni: 3,9 palčni 1.15:1 G-OLED (1,240 x 1,080 / 419ppi)
• Spomin: 8GB RAM / 128 or 256GB ROM / microSD (up to 2TB)
• Kamera:
– Glavna: Ultra High Resolution (64MP Standard** (F1.8 / 78°/ 0.8µm) / 13MP Ultra Wide (F1.9 / 117° / 1.0µm) / 12MP Ultra Wide Big Pixel (F2.2 / 120° / 1.4µm)
– Sprednja: 32MP Standard*** (F1.9 / 79.6° / 0.8µm)
• Baterija: 4.000mAh
• Operacijski sistem: Android 10.0 (Q OS)
• Velikost: 169.5 x 74.5 x 10.9 mm
• Teža: 260g
• Omrežje: 3G / 4G LTE-A / 5G
• Povezljivost: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.1 / NFC / USB Tip-C (USB 3.1)
• Barve: Aurora Gray / Illusion Sky
• Več: Gimbal Motion Camera / Sprednja Pop Up kamera / Hexa Motion Stabilizator / AI CAM / Google Lens / Google Assistant / Q Lens / Dual Recording / LG Creator's Kit / Black Stabilizer / LG 3D Sound Engine / Senzor Prstnega Odtisa V Zaslonu/ Standard IP54/ Qualcomm® Quick Charge™ 4.0+ / Brezžično Polnjenje / MIL-STD 810G****/ LG Pay


* Specifikacije in dodatna oprema se lahko razlikujejo glede na tržišče in operaterja.
** Pixel Binning do 16MP. Kvaliteta 64 MP slike se lahko rahlo razlikuje glede na procesor.
*** Pixel Binning do 8MP. Kvaliteta 32 MP slike se lahko rahlo razlikuje glede na procesor.

**** Prestal 9 kategorij testov izvedenih z LG WING v običajni konfiguraciji, ne v načinu Swivel.

 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.