Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Aparati z umetno inteligenco

Aparati z umetno inteligenco

29.11.2021

LG je platformo ThinQ razvil konec leta 2017, da bi predstavil prednosti povezovanja in umetne inteligence svojih gospodinjskih aparatov in izdelkov zabavne elektronike. Aparati z LG ThinQ imajo možnost učenja in medsebojne komunikacije z uporabo globokega učenja in umetne inteligence, ki so včasih razvite v sodelovanju z drugimi partnerji. Končni cilj je ustvariti gospodinjske aparate, ki so sposobni prepoznavati, sklepati in se učiti iz glasovnih ukazov in posebnih senzorjev, ki lahko med seboj komunicirajo prek domačega omrežja in medsebojno sodelujejo.

Eden od temeljnih elementov ekosistema ThinQ je aplikacija za pametne telefone: na voljo za pametne telefone in tablične računalnike Android in iOS, omogoča povezavo s pametnimi napravami, da zagotovi "boljše življenje z internetom stvari". Ponuja popolno upravljanje pametnega doma, upravljanje naprave na daljavo, varčevanje z energijo, postavljanje diagnoze, pridobivanje koristnih informacije in še več, da bo domače okolje varnejše, bolj ekološko in prijetno.

Kako deluje tehnologija ThinQ

Obstaja veliko primerov uporabe tehnologije LG ThinQ: televizor, klimatska naprava, hladilnik, pralni stroj ali celo mikrovalovna pečica, robotski sesalnik in drugo. Ta tehnologija se lahko uči tudi iz vaših navad uporabe gospodinjskih aparatov, da poenostavi dnevne rutine in vam daje več časa zase. Pogojev za uporabo je malo: če želite izkoristiti nekatere funkcije LG-jeve tehnologije ThinQ, boste morali ustvariti uporabniški račun, za polno uporabo vseh naprav, povezanih s pametnim domom, pa se boste morali zanesti na domačo povezavo Wi-Fi.

Tehnologija ThinQ na hladilnikih LG

Hladilnik InstaView ThinQ vam na primer omogoča, da takoj ustvarite in delite nakupovalne sezname med pametnim telefonom in hladilnikom. Zahvaljujoč vgrajeni kameri v hladilniku lahko na daljavo preverite njegovo vsebino, kar pomeni, da lahko vidite, kaj potrebujete, tudi če ste že v supermarketu. In če želite prihraniti čas, lahko zahvaljujoč združljivosti z glasovnim pomočnikom Google Assistant kupite tisto, kar potrebujete, na spletu.

Tehnologija ThinQ na klimatskih napravah LG

So vaše sanje, da bi prišli domov v ohlajen dom? Drug primer aplikacije LG ThinQ predstavlja klimatska naprava LG Dual Inverter: opremljena s povezavo Wi-Fi, omogoča upravljanje naprednih funkcij, kot je časovnik za vklop in izklop prek pametnega telefona, za popolnoma prilagodljiv in spremenljiv dnevni ali tedenski urnik. Celotna družina lahko upravlja notranje enote svojega klimatskega sistema: vsaka naprava lahko nadzoruje več razdelkov in hkrati lahko vsako razdelitev konfigurirate v aplikaciji različnih pametnih telefonov. LG ThinQ vključuje tudi časovnik za čiščenje filtra: izračuna čas delovanja klimatske naprave in vas opozori, ko je treba očistiti zračne filtre s sesalnikom ali toplo vodo in nevtralnim detergentom, pri čemer pazi, da jih pravilno posušite (stran od virov. direktne toplote).

ThinQ na pralnih strojih LG

Če pa imate po drugi strani pralni stroj LG Smart, vam platforma ThinQ poleg podatka o tem, koliko potrebuje do konca cikla, omogoča prenos programov pranja glede na perilo in vrsta madeža, ki ga je treba odstraniti. Pralni stroji LG AI DD lahko prepoznajo vaše perilo in izberejo popolno pranje med več kot 20.000 kombinacijami, da vedno poskrbijo za vaša oblačila. Pralni stroji najnovejše generacije lahko komunicirajo tudi s sušilnimi stroji, tako da lahko nastavijo najprimernejši program za sušenje perila, ki ga perejo.

Poenostavljena diagnoza in energetska učinkovitost

LG ThinQ ponuja orodje Smart Diagnosis, ki ponuja popoln pregled nad stanjem vaših naprav in podpira tehnično službo v primeru kakršnihkoli okvar.

Platforma predstavlja oporo za vse vaše pametne aparate: ste na dopustu in se bojite, da je zaradi poletnih neviht zmanjkalo elektrike in se želite prepričati, da je vaš hladilnik brezhibno delujoč? Preprosto se povežite s pametnim telefonom, kjer koli že ste, da dobite informacije o vseh glavnih parametrih delovanja.

Tehnologija ThinQ vključuje tudi funkcijo nadzora porabe, ki vam omogoča spremljanje energetske učinkovitosti vašega doma, tako da si lahko ogledate čas delovanja različnih naprav v različnih tednih ali mesecih v letu.

Odprta platforma

LG razume, da integracija olajša življenje uporabnikom in je že od samega začetka zasnoval platformo ThinQ za uporabo in integracijo v druge partnerske rešitve. Za kakršna koli vprašanja o LG ThinQ ali za posredovanje mnenj in predlogov lahko pišete na e-poštni naslov thinkq@lge.com.

Tehnologija, ki izboljšuje življenja uporabnikov

Tehnologije pametnega doma zmanjšujejo digitalni razkorak tudi za starejše in tehnološko manj podkovane potrošnike: to je razvidno iz zanimive raziskave, ki jo je izvedla družba LG Electronics o uporabi naprav interneta stvari. Za razliko od drugih doslej izvedenih raziskav, ki so bile večinoma osredotočene na tehnologijo, je LG-jeva želela raziskati, kako pametne naprave izboljšujejo vsakdanje življenje uporabnikov vseh starosti in ne glede na njihovo tehnološko znanje.

Študija razkriva, da so s svojimi pametnimi domovi najbolj zadovoljni uporabniki z manj tehnološko podkovanimi in da se to zadovoljstvo povečuje s starostjo: dvakrat več uporabnikov, starih od 50 do 54 let (60,0 %), je izjavilo, da so "zelo zadovoljni" s svojimi domovi.

Čeprav so pametni domovi zasnovani tako, da so univerzalno koristni, so lahko koristi za vsakega posameznika različne. Skozi poglobljene razprave z najrazličnejšimi lastniki pametnih stanovanj, poročilo podrobno opisuje, kako Smart Spaces ponuja prilagodljive rešitve, ki se prilagajajo značilnemu življenjskemu slogu na podlagi temeljnih vrednot, interesov in hobijev uporabnikov. Na primer, anketiranci, ki si prizadevajo za visok družbeni status, uvrščajo funkcijo identifikacije tkanine in samodejnega izbora najboljšega programa pametnih pralnih strojev med svoje najljubše in najbolj uporabljene. Ta funkcija je uporabna za družbeno aktivne ljudi, ki želijo svojim prijateljem pokazati nekaj novega. Glede prostega časa so anketiranci s strastjo do vrtnarjenja povedali, da še posebej cenijo funkcijo daljinskega/glasovnega upravljanja pametnih televizorjev, hladilnikov in pralnih strojev, ki omogoča prostoročno upravljanje doma in vrta.

Med najbolj cenjenimi prednostmi pametnega doma je očitno tudi varčevanje z energijo: s funkcijami za optimizacijo energije, ki jih najdemo v najnovejših povezanih izdelkih, pametni domovi vodijo potrošnike k bolj trajnostnemu življenju in z večjo pozornostjo pri stroških računov.

Ugotovitve so pokazale, da lahko v pametnih domovih uživajo vsi, ne glede na tehnološko znanje ali starost, in lahko igrajo pomembno vlogo pri zmanjševanju digitalnega razkoraka, saj vsem potrošnikom zagotavljajo večji dostop do rešitev, ki so enostavne za uporabo.

Prihodnost prinaša izjemna orodja, ki nam bodo pomagala v vsakdanjem življenju: LG ThinQ je ustvarjeno za integracijo novih tehnologij vse bolj naprednih naprav v pametne domove jutrišnjega dne.

 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.