Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Najnovejše LG-jeve inovacije na sejmu IFA 2022

Najnovejše LG-jeve inovacije na sejmu IFA 2022

19.09.2022

Po dolgih dveh letih se je sejem IFA 2022 zmagoslavno vrnil v polnem obsegu, saj je med 1. in 5. septembrom sejmišče Messe Berlin obiskalo več kot 240.000 posameznikov.

LG Electronics je letos pod geslom "Life, Reimagined" predstavil vrhunske, na človeka osredotočene inovacije, ki prinašajo nove možnosti in izkušnje v vsakdanje življenje.

Med številnimi LG-jevimi inovacijami, predstavljenimi na sejmu IFA, je bil verjetno prvi, ki je pritegnil pozornost večine obiskovalcev stojnice, 97-palčni televizor OLED evo Gallery Edition, največji televizor OLED na svetu, ki se ponaša z neverjetno kakovostjo slike zaradi tehnologije samosvetleče plošče. Drugi televizorji z velikim zaslonom, kot sta 88-palčni LG SIGNATURE OLED TV 8K in 136-palčni 4K Micro LED, so ponovno dokazali LG-jevo odličnost na področju televizorjev na globalni ravni.

Veliko pozornosti, zlasti med igričarji, je pritegnila arkadna cona Flex z več igralnimi postajami, na katerih so obiskovalci lahko preizkusili novi LG OLED Flex (model LX3). Zaslon LX3, prvega prilagodljivega 42-palčnega televizorja OLED na svetu, se iz popolnoma ravnega spremeni v ukrivljenega, tako da lahko uporabniki med dvajsetimi stopnjami ukrivljenosti izberejo svoj idealni lok. Uporabniki lahko z namenskim gumbom na daljinskem upravljalniku enostavno preklapljajo ukrivljenost zaslona med dvema prednastavitvama, kar zagotavlja še lažjo uporabniško izkušnjo.

LG je predstavil tudi svoje najnovejše gospodinjske aparate, med katerimi je bil glavni predstavnik podjetja novi hladilnik MoodUP™ s spreminjajočimi se barvnimi LED-ploščami na vratih. Z inovativnimi LED-ploščami na vratih zagotavlja popolnoma nov hladilnik neprekosljivo prilagodljivost oblikovanja z 22 barvami zgornjih vrat in 19 barvami spodnjih vrat, ki jih je mogoče kombinirati. Ob zaslonu MicroLED v ozadju, ki je prikazoval barvite grafike, ki so predstavljale živahne barve hladilnika MoodUP, je bila celotna izkušnja nepozabna.

V Berlin so bili razstavljeni tudi drugi aparati s podporo LG ThinQ, kot so novo LG PuriCare Aero Furniture, LG Washtower, LG Styler™ ShoeCase in ShoeCare. Ta prostor je bil namenjen prikazu, kako se LG-jevi aparati združujejo s ThinQ in ustvarjajo popolnoma povezan dom prihodnosti.

V središču pozornosti so bili tudi LG-jevi vrhunski monitorji, vključno z novim 42-palčnim igralnim monitorjem UltraGear™ OLED, ki je prvi ukrivljeni zaslon OLED s frekvenco osveževanja 240 Hz. Obiskovalci so lahko igrali priljubljene igre in sami preizkusili popolnega pomočnika za igranje iger, ki ponuja zmogljivost, hitrost in funkcije, ki jih zahtevajo današnji navdušeni igralci.

Sejem IFA je bil idealen kraj za osebno spoznavanje LG-jevih izdelkov in storitev, ki prinašajo več udobja in užitka. LG si tudi v prihodnje prizadeva zagotavljati inovacije, usmerjene v človeka, z različnimi pametnimi življenjskimi rešitvami, ki so zasnovane tako, da ustrezajo potrebam in okusom potrošnikov v spreminjajočem se svetu.

Čeprav je bil LG vsekakor glavna zvezda letošnjega sejma IFA, so se ga udeležili tudi številni drugi proizvajalci in predstavili svoje najnovejše inovacije. Eden od ponavljajočih se trendov, ki je v zadnjih desetih letih izstopal na skoraj vseh večjih tehnoloških sejmih, je "tehnologija pametnega doma". Tehnologija pametnega doma je bila tudi tokrat v ospredju sejma IFA, saj je življenje ljudi po svetovni pandemiji postalo bolj osredotočeno na dom, vse več podjetij pa se je zavezalo k standardu Matter - novemu standardu povezljivosti pametnega doma, ki ga je oblikovala zveza Connectivity Standards Alliance (Zveza) in ga podpirajo velika podjetja, med njimi Google, Amazon in Apple.


Še en očiten trend na sejmu IFA je bila umetna inteligenca (AI), ki se hitro razvija in postaja osnova številnih pripomočkov in storitev, ki jih uporabljamo vsak dan. Umetna inteligenca zdaj avtomatizira naša notranja okolja, predvideva naše potrebe na podlagi naših vzorcev uporabe, posreduje koristne opomnike, ki so prilagojeni času in razmeram, ter daje predloge za izboljšanje ali razširitev uporabnosti. Umetna inteligenca je bila na letošnjem sejmu IFA prisotna v praktično vseh kategorijah izdelkov in tehnologij, od zdravja do domače zabave.


Ker številni proizvajalci dajejo prednost trajnostni potrošniški tehnologiji, da bi zmanjšali svoj vpliv na okolje in utrli pot v svetlejšo prihodnost, je bila trajnost še ena ključna tema sejma IFA. Ekološko prijazni izdelki, ki porabijo manj energije, uporabljajo ponovno uporabljene materiale in zmanjšujejo škodljive emisije, hkrati pa omogočajo enostavno popravilo in recikliranje, so bolj priljubljeni kot kdaj koli prej.

 

 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.