Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Televizorji LG OLED za leto 2023

Televizorji LG OLED za leto 2023

23.01.2023

LG je na sejmu CES 2023 predstavil svojo novo kolekcijo televizorjev OLED za leto 2023, ki je najnaprednejša doslej. Novi televizorji OLED 2023 izboljšajo izkušnjo gledanja, kot to zmore le tehnologija LG OLED, saj ponujajo odlično kakovost slike, zmogljive tehnologije obdelave in izboljšano platformo webOS s še več pametnimi funkcijami in storitvami.

Deset let po predstavitvi prvega televizorja OLED na svetu je LG še vedno vodilni na trgu televizorjev višjega cenovnega razreda. Televizorji LG OLED so že 11 let zapored prejeli nagrado CES za inovacije in so se skozi čas še naprej razvijali, da bi ponudili še večjo vrednost. Tehnologija LG OLED je znana po izjemni kakovosti slike, ki zagotavlja svetle, natančne barve in globoke črne odtenke, hkrati pa ohranja neskončen kontrast, kar zagotavlja izjemno realistične slike.
LG-jeva samosvetleča tehnologija je poleg ustvarjanja poglobljenega gledanja omogočila tudi razvoj neverjetnih oblik, kot sta LG SIGNATURE OLED R in LG OLED Flex zložljivi televizor OLED. LG OLED Flex je dvakratni zmagovalec na podelitvi nagrad za inovacije CES 2023, saj je prejel nagrado za najboljšo inovacijo v kategoriji Gaming.

Najpomembnejši del kolekcije LG OLED 2023 so novi televizorji evo OLED iz serij Z3, G3 in C3. Ti novi modeli ponujajo večjo svetlost in barvno natančnost ter osupljivo jasnost podrobnosti zaradi natančnosti in zmogljivosti tehnologije LG OLED evo ter novega procesorja α9 AI Gen6.

Za zagotavljanje izjemne kakovosti slike in zvoka novi procesor serije Alpha uporablja najnaprednejšo tehnologijo globokega učenja, ki jo je razvil LG.
AI Picture Pro ponuja izboljšano povečevanje ločljivosti za večjo jasnost in optimizirano preslikavo tonov, ki pomaga razkriti globino in podrobnosti v vsakem kadru. AI Picture Pro vključuje tudi tehnologijo za obdelavo slik, ki zazna in optimizira upodabljanje predmetov v ospredju, kot so obrazi ljudi, ter jim zagotavlja bolj realistično kakovost HDR. Procesor α9 AI Gen6 poleg popolne reprodukcije slike podpira tudi funkcijo AI Sound Pro, ki z virtualnim prostorskim zvokom 9.1.2 iz vgrajenih zvočnikov televizorja poskrbi, da je dogajanje na zaslonu še bolj poglobljeno.

Druga pomembna nadgradnja, ki jo prinaša serija OLED evo G 2023, je LG-jeva tehnologija Brightness Booster Max, ki vključuje popolnoma nov sistem za nadzor svetlobe in algoritme za izboljšanje, s katerimi se svetlost poveča za do 70 %.Svetlost je prikazana in nadzorovana piko za piko, zato so slike ostrejše in bolj realistične.

Modeli OLED evo iz serije G3 ponujajo tudi novo izpopolnjeno obliko, imenovano One Wall. [2]. Zahvaljujoč popolnoma enoviti montaži na steno, ki ne pušča vidnih vrzeli, televizorji serije G3 v vsak dom vnesejo slog in naravno eleganco.

LG poleg razvoja izdelkov in storitev z najnovejšo tehnologijo posveča pozornost tudi okolju. Televizorji LG 2023 OLED so zasnovani tako, da so okolju prijaznejši v celotnem življenjskem ciklu, od proizvodnje do odlaganja. Ker televizorji LG OLED nimajo enote za osvetlitev ozadja, je za njihovo izdelavo potrebnih manj materialov kot za običajne televizorje OLED. Poleg tega uporabljajo veliko sestavnih delov iz reciklirane plastike in se pošiljajo v embalaži iz materialov, ki jih je mogoče reciklirati, ter z enobarvnim tiskom. Vsi televizorji LG 2023 OLED so prejeli certifikat za nizko emisijo modre svetlobe inštituta TÜV Rheinland in certifikat za preprečevanje utripanja inštituta UL Solutions.

Uporabniška izkušnja je prenovljena tudi v novi kolekciji televizorjev LG 2023 OLED. Televizorji OLED 2023 so opremljeni z najnovejšo različico sistema webOS in prenovljenim uporabniškim vmesnikom All New Home, ki ponuja več možnosti prilagajanja in več udobja kot kdaj koli prej. Novi "hitri zavihki" omogočajo enostaven dostop do najpogosteje uporabljanih vsebin in storitev ter jih razvrščajo v logične kategorije, kot so Domača pisarna, Igre, Glasba in Šport. Novi sistem webOS omogoča vsakomur, ki uporablja televizor, uživanje v prilagojenih priporočilih, ki temeljijo na njegovih željah, določenih na podlagi njegove zgodovine gledanja in navad.
Personalizirano izkušnjo televizorjev LG OLED dopolnjuje storitev AI Concierge, ki ponuja seznam izbranih vsebin na podlagi pretekle uporabe in iskanj ter izbor trendovskih vsebin za brskanje.

Televizorji LG OLED so zasnovani za neverjetne izkušnje domačega kina in še naprej podpirajo funkcije za izboljšanje slike in zvoka Dolby Vision in Dolby Atmos. Poleg tega se televizorji LG 2023 brez težav povežejo z zvočniki LG 2023, ki zagotavljajo izjemen večkanalni prostorski zvok s kakovostjo IMAX, izboljšano z DTS:X. LG-jevi televizorji in zvočni aparati ponujajo funkcijo WOW Orchestra[3], ki sinhronizira zvočne kanale obeh izdelkov in tako ustvari močnejši in bolj poglobljen zvok.

Televizorji LG 2023 OLED podpirajo številne funkcije, združljive s standardom HDMI 2.1a. To so tudi prvi televizorji, ki jih je organizacija HDMI certificirala za nedavno napovedano funkcijo Quick Media Switching VRR (QMS-VRR): QMS-VRR lahko odpravi začasni "črni zaslon", ki se pojavi pri preklapljanju med vsebinami, ko jih predvajate iz različnih izvornih naprav, povezanih prek vrat HDMI 2.1a televizorja. [4]

Televizorji LG OLED so odlični zavezniki tudi za navdušence nad igrami, saj imajo odzivni čas 0,1 milisekunde, majhen vhodni zamik in do štiri priključke HDMI2.1a. Televizorji LG OLED so opremljeni tudi s funkcijo Game Optimizer, ki omogoča hitro krmarjenje med funkcijami, prilagojenimi za posamezne igre, kot so prednastavitve za prikaz žanra igre. V optimizatorju iger lahko preprosto dostopate tudi do nastavitev za G-SYNC® Compatible, FreeSync™ Premium in spremenljivo hitrost osveževanja (VRR).

 

 
 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.