Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Televizorji LG OLED za leto 2023 kmalu tudi pri nas

Televizorji LG OLED za leto 2023 kmalu tudi pri nas

19.05.2023

Novi televizorji OLED so navdihnjeni z vizijo "Sync to You, Open to All", ki poudarja željo ponuditi vsestransko in prilagodljivo izkušnjo glede na želje in navade uporabe vseh družinskih članov, ki uporabljajo televizor.

Še svetlejša tehnologija OLED evo

LG-jeva evolucija OLED se letos znova začenja s tehnologijo OLED evo, ki je prvič predstavljena v televizorjih 8K serije Z3. Televizorji OLED evo, ki združujejo procesor, napredne tehnologije za nadzor svetlobe in najnovejšo tehnologijo plošč, zagotavljajo vrhunske podrobnosti slike in večjo svetlost kot običajni televizorji LG OLED. Zlasti serija G3 dosega izjemne vrhove svetlosti zaradi tehnologije Brightness Booster Max: povsem nova arhitektura za nadzor svetlobe in algoritmi za izboljšanje zagotavljajo do 70-odstotno povečanje svetlosti[1]. Poleg tega se lahko seriji G3 in Z3 pohvalita tudi z obdelavo Super Anti Reflective, ki učinkovito zmanjšuje odseve, da je izkušnja gledanja popolnoma poglobljena tudi pri močno osvetljenem okolju. Serija C potrjuje prisotnost tehnologije Brightness Booster, ki zagotavlja do 20 % večjo svetlost kot LG-jevi televizorji evo brez OLED.

Procesor α9 AI Gen6

Srce tehnologije evo OLED je novi procesor α9 Gen6 z umetno inteligenco, procesor, ki je posebej zasnovan tako, da kar najbolje izkorišča tehnologijo OLED z natančnim nadzorom vsake posamezne pike. LG si je s procesorjem α9 v šesti generaciji zastavil ambiciozen cilj: uporabnika prenesti v središče prizora, ki ga gleda, tako da ga doživi, "kot da bi bil tam". Cilj, ki ga je podjetje doseglo s še natančnejšimi barvami, podrobnostmi in upravljanjem objektov, pri čemer je izkoristilo sofisticirane tehnologije globokega učenja.

Funkcija AI Picture Pro na primer ponuja izboljšano povečevanje za večjo jasnost slike, pri čemer upošteva prvotno filmsko zrno in se izogne artefaktom; s funkcijo OLED Dynamic Tone Mapping Pro so podrobnosti ostrejše tudi na zelo svetlih ali temnih območjih, saj se uporablja dinamično mapiranje v kar 20 000 blokih; funkcija HDR Expression Enhancer pa prepozna in optimizira upodabljanje najpomembnejših predmetov (na primer obrazov ljudi) ter jim daje večjo ostrino in tridimenzionalnost. Procesor α9 Gen6 z umetno inteligenco je poleg izpopolnjevanja reprodukcije slike tudi v ozadju delovanja funkcije AI Sound Pro, ki z 9.1.2-kanalnim navideznim prostorskim zvokom, ki ga predvajajo vgrajeni zvočniki televizorja, poskrbi, da je dogajanje na zaslonu še bolj poglobljeno.

Prenovljena in vsestranska zasnova

Kolekcija TV 2023 potrjuje velik poudarek na oblikovanju izdelkov in vsestranskosti namestitve. Zlasti serija LG OLED evo G3 se ponaša s prefinjeno novo zasnovo, imenovano One Wall Design. Zahvaljujoč popolnoma enoviti stenski namestitvi s priloženim nosilcem serija G3 vnese slog in eleganco v vsak prostor, kjer je nameščen. Serija C3 ponuja tudi vsestransko namestitev s svojo zvočno vrstico SC9S, ki jo lahko s priloženim nosilcem pritrdite na stojalo televizorja in tako postane sestavni del zasnove. S to možnostjo lahko izberete višino namestitve, ki zagotavlja najboljšo zvočno izkušnjo, hkrati pa zaradi odsotnosti kablov ohranja prostor neokrnjen.

Zaradi uporabe kompozitnih vlaken[2], ki zmanjšujejo celotno težo televizorja, je seriji G in C tudi zelo enostavno premikati ali namestiti na steno.

Nega OLED

Odlična novost kolekcije 2023 je program OLED Care, ki poskrbi, da televizorji LG OLED delujejo kar najbolje[3]. Funkcija Memory Optimizer, ki je vključena v program OLED Care, izboljša delovanje televizorja in omogoča samodiagnosticiranje. Ponuja tudi dostop do funkcij, ki pomagajo skrbeti za ploščo OLED televizorja, kot so čiščenje pikslov, premikanje slike in spreminjanje svetlosti logotipov, ter po potrebi predlaga nadaljnje ukrepe.

Nova uporabniška izkušnja

Prilagoditev je ključna beseda v razvoju sistema webOS: uporabniška izkušnja je bila dodatno izboljšana z uvedbo novega uporabniškega vmesnika All New Home, ki ponuja številne možnosti prilagajanja in večje udobje. Med njimi so na primer nove hitre kartice - razvrščene v kategorije, kot so Domača pisarna, Igre, Glasba in Šport -, ki omogočajo hiter in enostaven dostop do najpogosteje uporabljenih vsebin in storitev.

Zavihek Domača pisarna združuje različne aplikacije in storitve za produktivnost, ki so idealne za tiste, ki delajo od doma. Uporabniki lahko na primer spremenijo svoj televizor LG TV v najsodobnejšo delovno postajo, tako da izkoristijo rešitve v oblaku, vključno z Windows 365, celovito in varno izkušnjo Windows, ki gostuje v Microsoftovem oblaku in je dostopna iz katere koli naprave. Kartica Home Office Card ponuja tudi uporabne aplikacije za svetovanje in urejanje dnevnega reda ter aplikacije za video klice, ki poenostavljajo komunikacijo s sodelavci in strankami. Preprosto povežite tipkovnico in miško Bluetooth in že imate priročen prostor za delo na daljavo prek televizorja LG.

Glasbena kartica omogoča hiter dostop do različnih glavnih storitev pretakanja glasbe, športna kartica pa zagotavlja posodobitve in opozorila o najljubših športnih ligah, igralcih in ekipah v realnem času. Zlasti športni navdušenci bodo lahko nastavili prilagodljiva obvestila, dostopna v njihovem uporabniškem profilu, ki jih bodo v realnem času obveščala o začetku tekme, rezultatu in končnem izidu.

Novi sistem webOS vsem uporabnikom televizorja omogoča, da uživajo v prilagojenih priporočilih, ki so določena na podlagi zgodovine in gledalnih navad. Zlasti funkcija AI Concierge predlaga seznam vsebin po meri uporabnika na podlagi uporabe in iskanj ter ponuja izbor ključnih besed za brskanje po trendovskih vsebinah. Predlaga tudi uporabne nastavitve, možnosti in načine za prilagajanje gledanja in uporabniške izkušnje (vključno z nastavitvami Family care, načini vizualnega udobja, Multi-View, časom, povezavo z zvočnikom Bluetooth in možnostjo spreminjanja zvoka).

Sistem webOS je združljiv tudi z novim standardom za pametni dom Matter, ki omogoča, da s televizorjem LG nadzorujete in spremljate številne naprave drugih proizvajalcev.

Odličen zvok

LG-jevi televizorji OLED so še naprej odlične rešitve za domači kino, saj vključujejo tehnologije za izboljšanje zvoka in slike, kot sta Dolby Vision in Dolby Atmos. Letos je LG razvil tudi boljšo integracijo med televizorji in zvočniki, ki zagotavljajo izjemen večkanalni prostorski zvok s tehnologijo IMAX Enhanced Sound, ki temelji na DTS:X[4]. LG-jeve televizorje in zvočne mize je mogoče povezati s funkcijo WOW Orchestra[5], ki sinhronizira zvočne kanale obeh izdelkov in tako zagotavlja intenzivnejši in bolj poglobljen zvok, način WOWCAST[6] pa omogoča brezžično povezavo obeh naprav.

Združljivost z igrami in funkcije

Zbirka televizorjev LG 2023 OLED je med najobsežnejšimi na trgu glede funkcij, združljivih s HDMI 2.1a[7], in namenskih funkcij za navdušence nad igrami.

LG je letos še posebej posodobil funkcijo Game Optimizer, ki uporabnikom omogoča hitro izbiro in preklapljanje med različnimi prednastavitvami zaslona, in uvedel novo prilagodljivo prednastavitev. V kombinaciji z drugimi funkcijami, zaradi katerih so televizorji LG zasloveli v svetu iger[8], so zaradi te nove prednastavitve televizorji LG OLED popolni zavezniki za najbolj intenzivne izzive.

Poleg tega bodo tudi daljše igralne seanse udobnejše za oči, kar potrjujeta TÜV Rheinland (certifikat Eyesafe®) in UL Solutions (certifikata Flicker-Free Display in Discomfort Glare Free). Nazadnje, način Eye Comfort uporabniku omogoča, da prilagodi intenzivnost modre svetlobe, ki jo proizvaja vsak piksel, pri čemer ohrani natančnost reproduciranih barv.

Trajnost in dostopnost

LG-jeva zavezanost ESG je vidna tudi pri razvoju novih izdelkov.

Da bi zmanjšali vpliv na okolje, so novi televizorji LG OLED delno izdelani iz recikliranih plastičnih sestavnih delov in so dobavljeni v embalaži iz materialov, ki jih je mogoče reciklirati, ter z enobarvnim tiskom; tudi vrečka za daljinski upravljalnik je izdelana iz biomateriala, ki ga je mogoče kompostirati.

LG si prizadeva za bolj vključujočo tehnologijo, zato je uvedel več funkcij, ki omogočajo udobno uporabo novih televizorjev OLED tudi invalidom. Osebe s težavami s sluhom lahko zdaj povečajo prostor na zaslonu, kjer je prikazan tolmač znakovnega jezika, ali pa lahko zaradi hkratnega izhoda zvoka iz zvočnikov televizorja in naprave Bluetooth poslušajo televizijski program pri višji glasnosti, na primer z brezžičnimi slušalkami, medtem ko preostali člani družine poslušajo zvok iz zvočnikov televizorja pri drugačni glasnosti. Da bo uporaba televizorja še bolj dostopna vsem, se z dolgim pritiskom na gumb za izklop zvoka na kazalcu daljinskega upravljalnika odpre meni za dostopnost, v katerem najdete tudi praktični vodnik po funkcijah daljinskega upravljalnika.

10 let televizorjev OLED

Nova kolekcija televizorjev OLED 2023 uspešno sledi prejšnjim kolekcijam televizorjev OLED in praznuje 10 let uvajanja tehnologije OLED na trg televizorjev. V teh desetih letih je LG z razvojem vedno bolj izpopolnjenih tehnologij in ponudbo vedno bolj celovite ponudbe še naprej vodil na trgu televizorjev višjega cenovnega razreda. Ta zavezanost je podjetju LG prinesla prestižna priznanja strokovnjakov iz panoge, kot je CES Innovation Awards, ter številne druge nagrade uglednih mednarodnih publikacij.

Kakovost LG-jeve tehnologije OLED dejansko nikoli ni izpolnila pričakovanj: žive in natančne barve, globoka črnina in neskončno kontrastno razmerje za izjemno realistične slike.

LG je zaradi svoje sposobnosti, da kar najbolje izkoristi možnosti, ki jih ponuja tehnologija OLED, z leti razvil vse bolj ambiciozne in inovativne oblike, kot so tiste, predstavljene na LG SIGNATURE OLED R, prvem televizorju OLED na svetu z vrtljivim zaslonom, LG OLED Flex, televizorju OLED s spremenljivo ukrivljenim zaslonom, in LG SIGNATURE OLED M, 97-palčnem televizorju OLED s tehnologijo Zero Connect, ki omogoča brezžični prenos videa in zvoka.

[1] 70 % večja svetlost kot pri LG-jevem televizorju OLED brez tehnologije OLED evo za 55-, 65- in 77-palčne dele serije G3. Za 30 % večja svetlost pri 83-palčnem izrezu serije G3.

[2] Modeli G3 s premerom 55/65/77 palcev in modeli C3 s premerom 42/55/65/77 palcev so izdelani iz kompozitnih vlaken.

[3] OLED Care je enostavno dostopen prek tipke za hitri dostop na daljinskem upravljalniku.

[4] Televizor lahko zvočne vire IMAX Enhanced in DTS prenese na zvočno vrstico v prehodnem načinu. Televizor ne predvaja zvoka IMAX Enhanced ali DTS iz notranjih zvočnikov.

[5] Funkcija je na voljo s posodobitvijo programske opreme

[6] Funkcija je na voljo s posodobitvijo programske opreme. Naprava WOWCAST je naprodaj ločeno

[7] Televizorji LG OLED 2023 so prvi, ki jih je organizacija HDMI certificirala za hitro medijsko preklapljanje s spremenljivo hitrostjo osveževanja (QMS-VRR). QMS-VRR lahko odpravi trenutni "črni zaslon", ki se včasih pojavi pri preklapljanju med vsebinami, ki jih predvajajo različne naprave, priključene na televizor prek vmesnika HDMI. HDMI 2.1a na voljo samo pri uporabi naprav s certifikatom HDMI 2.1 QMS VRR

[8] Odzivni čas 0,1 milisekunde; izjemno majhen vhodni zamik; do štiri vrata HDMI 2.1; združljivost G-SYNC®, FreeSync Premium, HDMI-VRR s HGiG

 

 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.