Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Pralni stroji LG: vse, kar morate vedeti

Pralni stroji LG: vse, kar morate vedeti

15.06.2023

LG-jevi pralni in sušilni stroji uporabljajo umetno inteligenco za zaščito vaših oblačil.

Zakaj so pralni stroji LG tako odlični? Visoko zmogljiv pralni stroj LG zmore veliko, od zmanjševanja alergenov do ohranjanja vaših oblačil v dobrem stanju. Danes bomo odgovorili na nekaj vaših vprašanj in si ogledali nekaj fantastičnih načinov, kako pralni stroji LG prihranijo čas, energijo in vodo.

Upamo, da boste do konca tega članka zbrali dejstva, ki jih potrebujete za izbiro najboljšega pralnega stroja za vaše gospodinjstvo.


V: Kako AI DD™ ščiti moja oblačila?

O: V starih časih so pralni stroji porabili enako količino vode in energije ter porabili enako časa, ne glede na količino perila, ki ste ga dali vanje. Kilogram spodnjega perila ali tri kilogrami kavbojk, ni bilo razlike. Danes je zahvaljujoč pametni tehnologiji pralnih strojev, ki lahko vsak cikel prilagodi vrsti tkanine in teži perila, poraba vode, energije in časa veliko bolj učinkovita.

Pri LG-ju pa smo stopili še korak dlje. Zavedamo se, da različne tkanine zahtevajo različno ravnanje, saj so nekatere trpežnejše od drugih. Zato naša tehnologija AI DD™ (Artificial Intelligence Direct Drive) ne zazna le teže perila, temveč tudi občutljivost tkanine, ki jo perete. Z drugimi besedami, AI DD™ ve, kdaj perete stvari, ki potrebujejo nežnejšo obdelavo, in znotraj istega cikla pranja prilagodi svoje vzorce pranja, da dosežemo popolno čistočo, hkrati pa zaščitimo oblačila in zmanjšamo obrabo.


V: LG-jeva tehnologija AI DD™ zagotavlja neverjetnih 18 % več zaščite tkanin* za vaša oblačila. Toda kako do tega izjemnega dosežka?

O: Če se sprašujete, kako to počne, ni zato, ker uporablja vaše osebne podatke - ni ji tega treba. Vse to je posledica strojnega učenja na podlagi velikih količin podatkov. Med zaznavanjem teže, preden se stroj napolni z vodo, se prepozna vzorec padanja bremena in se primerja s podatki, ki so programirani v stroj za zaznavanje mehkobe.

Preučili smo več kot 20.000 vzorcev padanja različnih tkanin in zahvaljujoč temu naši pralni stroji vedo, kateri vzorec pranja je pravi za določeno obremenitev. Najboljše pri AI DD™ je, da vam ni treba storiti ničesar, saj se samodejno izvaja v treh najpogostejših programih - Bombaž, Mešane tkanine in Enostavna nega.

Ta pametna tehnologija se je razvila iz naše tehnologije delovanja 6 Motion Direct Drive, ki temelji na stoletnih izkušnjah pri pranju oblačil. Oblačila peremo že od nekdaj, sistem 6 Motion Direct Drive pa posnema ročno pranje s šestimi edinstvenimi gibi: vrtenje, nihanje, filtriranje, kotaljenje, drgnjenje in stopnjevanje. AI DD™ prilagodi optimalne vzorce pranja iz teh šestih gibov vsakič, ko vstavite perilo, in tako opravi vse delo namesto vas.

*Testiral Intertek marca 2019. Bombažni cikel z 2 kg spodnjega perila v primerjavi s konvencionalnim bombažnim ciklom LG (F4V9RWP2W proti FC1450S2W). Rezultati se lahko razlikujejo glede na oblačila in okolje.


V: Kako TurboWash™ 360˚ prihrani moj čas, energijo in vodo?

O: LG-jeva tehnologija pranja TurboWash™360˚ poskrbi za pranje perila v rekordnem času - le 39 minut!* Tako vam prihrani čas, energijo in vodo, ne da bi pri tem vplivalo na učinkovitost pranja. Sliši se kot čudež, a vse to je zasluga naše posebne tehnologije 3D Multi Spray z invertersko črpalko.

TurboWash™ 360˚ je nadgradnja našega priznanega LG TurboWash™, ki z razpršilnikom Jet Spray polovico polnega perila opere v 59 minutah. TurboWash™ 360˚ ta čas skrajša za 20 minut in perilo opere v samo 39 minutah* z visokotlačnimi pršilniki, ki oblačila perejo in splakujejo učinkoviteje, pri čemer porabijo manj vode in s tem manj energije.

Razlika je rezultat našega razpršilnika 3D Multi Spray, ki uporablja štiri razpršilne šobe - tri več kot tista, ki odlično opravlja svoje delo že v sistemu TurboWash™. To omogoča, da curki vode brizgajo v štirih različnih smereh hkrati, s čimer dosežejo vsak centimeter vašega perila ter hitro napolnijo kad - zato voda hitro prepoji vaša oblačila v bobnu, ne glede na to, kje so. Poleg tega deluje inverterska črpalka, ki inteligentno uravnava vodni tok med močnim curkom z visokim kotom in mehkim curkom z nizkim kotom.

Ta zmogljiva kombinacija tehnologij pomeni, da voda in pralno sredstvo hitreje dosežeta vaše perilo, kar skrajša čas pranja. Še več, ta začetni del cikla porabi največ energije, zato je zaradi hitrega opravljanja in manjše porabe vode veliko bolj energetsko učinkovit.

Če želite uporabiti TurboWash™ 360˚, preprosto izberite cikel pranja "TurboWash39". Naš pametni 3D Multi Spray lahko uporabite tudi za osem drugih programov pranja - bombaž, bombaž+, mešane tkanine, Easy Care, Silent Wash, občutljive tkanine, športna oblačila in odeje. Ko vstavite perilo, preprosto pritisnite dodatni gumb TurboWash.

*Testiral ga je Intertek na podlagi standarda IEC 60456 : izdaja 5.0. Cikel TurboPranje39 s 5 kg obremenitve IEC v primerjavi s konvencionalnim ciklom za bombaž s TurboPranjem (F4V9RWP2W proti FC1450S2W). Rezultati se lahko razlikujejo glede na okolje.


V: Kaj naredi para z mojimi oblačili?

O: LG-jeva impresivna tehnologija parnega pralnega stroja lahko odstrani do 99,9 % alergenov*, kot so pršice in cvetni prah, ter zmanjša gube za 30 %** in olajša likanje. Toda kako?

Odlična izbira, če imate težave s senenim nahodom ali če imate dojenčka in morate biti še posebej pozorni na alergene, je z nega s paro proti alergijam. Ko izberete cikel "Allergy Care", se pralni stroj pod bobnom napolni s približno štirimi litri vode, ki jo nato segreje na optimalno temperaturo 75 stopinj in ustvari paro. Ta se približno 20 minut sprošča v vlakna oblačil in tako raztaplja morebitne alergene. Nato napolni antibakterijski boben iz nerjavečega jekla*** in v ciklih pranja, izpiranja in centrifugiranja, izpira alergene.

Če vam je bolj pomembno, da zmanjšate količino likanja po pranju, vam bo všeč funkcija Steam Wrinkle Care. Ta deluje podobno kot funkcija Steam Allergy Care, le da para nastane po končanih ciklih pranja, izpiranja in vrtenja, pri čemer traja približno 30 minut in s posebnimi gibi bobna zmanjša gube na vaših oblačilih. To pomeni, da gube, ki nastanejo, medtem ko se stroj znebi vode, preprosto izginejo. Čarobno!
Še več, Steam Winkle Care lahko aktivirate za šest različnih programov pranja - Cotton, Cotton+, TurboWash39, Mixed Fabric, Easy Care in Silent Wash - preprosto s pritiskom na dodatni gumb.

*Celotok Allergy Care, ki ga je odobrila organizacija BAF (British Allergy Foundation), zmanjša 99,9 % alergenov pršic hišnega prahu.
**Testiral Intertek decembra 2018 na podlagi standarda AATCC. Bombažni cikel z možnostjo "Wrinkle Care" (3 mešane majice) v primerjavi z bombažnim ciklom brez te možnosti. Rezultati se lahko razlikujejo glede na oblačila in okolje.

***Testiral Intertek julija 2013. Baktericidni učinek nerjavnega jekla na P.aeruginosa glede na začetno količino v 12 dneh.

                                CELOTNA PONUDBA  

 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.