Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

10 let LG OLED

10 let LG OLED

07.06.2023

LG OLED letos praznuje 10. obletnico, kar je izjemen dosežek, za katerega je v veliki meri zaslužna LG-jeva vztrajnost in inovativnost. Leta 2013 je podjetje predstavilo televizor OLED, pri čemer je premagalo številne tehnične težave in veliko skepticizma strokovnjakov iz panoge. Medtem ko so se drugi usmerili k drugim tehnologijam, je LG veliko vlagal v to neznano področje in zaznal priložnost za začetek novega obdobja televizorjev. Ostalo je zgodovina. LG OLED se je v samo desetih letih razvil v referenčno točko na trgu vrhunskih televizorjev, zaradi svojega neprimerljivega kontrasta, ki omogoča popolno črnino in pristne barve, prilagodljivosti in tankega profila brez primere.

LG OLED je bil v tem desetletju vedno znova priznan kot najboljši. Pohvale so deževale že pred uradnim izidom prvega modela televizorja OLED, kar dokazuje 11 zaporednih let, ko je bil LG OLED nagrajen na vsakoletni prireditvi CES Innovation Award in številna priznanja, ki so jih prejel od pomembnih publikacij, vključno z več nazivi "najboljši televizor leta" in neštetimi trditvami, da je "najboljši televizor, kar sem jih kdaj pregledal", "pravo čudo" in "kralj televizorjev". LG-jevi televizorji OLED predstavljajo 60 odstotkov vseh televizorjev OLED in so konec lanskega leta presegli 15 milijonov dobav.

Leta 2013 so uspešno serijsko izdelali svoj prvi 55-palčni televizor OLED s polno ločljivostjo ter premikali meje s svojimi inovacijami strojne in programske opreme, optimiziranimi za OLED. Med številnimi revolucionarnimi izdelki OLED podjetja sta izjemno tanek televizor Wallpaper iz leta 2017 in televizor Rollable TV iz leta 2020, ki ima zaslon, ki se lahko zvije navzdol in izgine v podstavku televizorja. Letos je podjetje predstavilo največji televizor OLED na svetu - novi 97-palčni brezžični model, leta 2019 pa je izdal 88-palčni televizor OLED 8K. Poleg tega je LG predstavil inovacije programske opreme, ki so še dodatno okrepile zmogljivosti in uporabniško izkušnjo, ki jo ponuja LG OLED, vključno s procesorji α (Alpha) 9 AI, ki izboljšujejo sliko in zvok, ter platformo webOS, ki izboljšuje uporabnost in udobje.


Družba LG, ki je zadnjih 10 let vodilna na trgu vrhunskih televizorjev, je izboljšala ozaveščenost javnosti o tehnologiji OLED s stalnimi in naprednimi trženjskimi dejavnostmi, osredotočenimi na edinstvenost tehnologije OLED ter razvoj in izpopolnjevanje tehnologije samoosvetljujočih zaslonov. LG izvaja privlačne kampanje, ki se osredotočajo na vrsto različnih področij - od filmov in športa do iger in sveta umetnosti - ter poudarjajo elemente, ki so edinstveni za OLED, kot so samoosvetlujoči piksli, popolna črna barva, živahne barve, tanka zasnova in ostali oblikovalski dejavniki.

V vizualno osupljivi in čustveno ganljivi kampanji "Aurora" (2016) natančna reprodukcija slike LG-jevih televizorjev 4K OLED oživi neprimerljivo lepoto severnega sija, ki z neverjetno realističnostjo izraža celotno paleto barv in globino nočnega neba. Tudi leta 2021 je LG-jeva kampanja "Osvetlite svoj svet", ki je vključevala televizijski oglas in štiri spremljevalne spletne videoposnetke, poudarila nepozabno in čustveno uporabniško izkušnjo, ki jo lahko zagotovijo le LG OLED in njegovi samoosvetljujoči piksli. Poleg tega je podjetje z globalnim projektom LG OLED ART, ustanovljenim leta 2021, predstavljalo neverjetno kakovost slike svojih televizorjev OLED in vznemirljive nove možnosti umetniškega izražanja, ki jih ponujajo.

LG se je povezal tudi z različnimi blagovnimi znamkami za življenjski slog, da bi predstavil edinstvene načine, kako televizorji LG OLED izboljšajo vsakdanje življenje, na primer na sejmu CES 2023 v sodelovanju z družbo Moooi, ki je predstavila vrhunsko izkušnjo in poudarila svojo zavezanost k izpolnjevanju različnih potreb in prednostnih nalog potrošnikov. Na Tednu obrti 2022 v Londonu sta LG in vodilni trgovec z življenjskim slogom The Conran Shop poskrbela za vizualno čarovnijo na lokacijah Chelsea in Marylebone z umetnostjo, ki jo je navdihnil televizor LG OLED evo.

V zadnjih letih je LG z uvajanjem novih inovacij OLED pod okriljem Lifestyle Screen, ki ponujajo raznoliko uporabniško izkušnjo, prilagojeno segmentnim potrebam uporabnikov, poskrbel za zagotavljanje vrednosti življenjskega sloga na naslednji ravni. Na primer LG OLED FLEX, upogljivi igralni televizor, zagotavlja rešitev, ki je primerna za vse - z enim zaslonom, ki se lahko spremeni iz ravnega v ukrivljenega, kadar koli to želi uporabnik. Edinstveni televizorji iz kolekcije LG OLED
Objet Collection Pose pa dodajo lepoto in slog vsaki notranjosti.

LG nikoli ne počiva na lovorikah, temveč še naprej kljubuje konvencijam in utira nove poti, da bi spodbudil razvoj tehnologije OLED in omogočil nove življenjske izkušnje, ki temeljijo na vrednosti za stranke. Med izdelki LG OLED, predstavljenimi na sejmu CES 2023, sta 97-palčni LG SIGNATURE OLED M, ki je prvi televizor OLED na svetu, ki lahko prikazuje brezžično prenesen AV signal s frekvenco 4K 120 Hz, kar uporabnikom omogoča svobodno oblikovanje življenjskega prostora, in OLED T s prozornim zaslonom, ki uporabnikom prinaša povsem novo raven prostorske svobode. Poleg tega LG še naprej zagotavlja napredne televizijske tehnologije, kot sta procesor α 9 Gen 6 AI Processor in Brightness Booster Max, ki izboljšujeta kakovost slike in zmogljivost televizorjev LG OLED evo. Tu je še sistem webOS 23, ki ponuja najbolj prilagojeno uporabniško izkušnjo med vsemi različicami sistema webOS doslej.

LG si že desetletje neutrudno prizadeva za uresničitev velikanskega potenciala tehnologije OLED. Na podlagi dosedanjih dosežkov bo podjetje v naslednjem desetletju še naprej ustvarjalo in inoviralo ter raziskovalo skoraj neomejene možnosti, ki jih ponuja samoosvetljujoča tehnologija, da bi zagotovilo še večjo vrednost za stranke.

*Televizor OLED podjetja LG je bil 10 let zaporedoma uvrščen na prvo mesto prodajnih znamk televizorjev OLED po lestvici Omdia.

Vir: Omdia. Pošiljke enot, 2013-2022
Za več podrobnosti obiščite https://www.omdia.com/

 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.