Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Izbira prave klimatska naprave

Izbira prave klimatska naprave

03.05.2023

Kako izbrati ustrezno klimatsko napravo
Osnovni parametri, ki jih moramo upoštevati pri izbiri klime so moč, glasnost in energetska učinkovitost. Pri glasnosti in energetski učinkovitosti velja pravilo manj je bolje, torej manjša je poraba in manjši je hrup, boljša je klimatska naprava. Potrebno moč pa ocenimo z izračunom:

PROSTORNINA BIVALNEGA PROSTORA (m3) x 25 (W) + SKUPNA MOČ STROJEV V PROSTORU (W) + 100 (W) * ŠTEVILO OSEB V PROSTORU

Najprej izmerimo površino in višino prostora, ki ga želimo klimatizirati. Izračunamo volumen prostora. Dobljeno vrednost v m3 pomnožimo s 25 ter tako dobimo prvo oceno, kako močno klimo potrebujemo. Če gre za slabo izoliran objekt, podstrešje ali pa prostor z velikimi steklenimi površinami, je potrebno prostornino pomnožiti s številom 35 ali pa tudi več. Tej oceni je potrebno prišteti še skupno moč strojev in aparatov, ki se nahajajo v prostoru ter prišteti 100 W za vsako osebo, ki se nahaja v prostoru.

Primer izračuna:
Velikost prostora 30 m2, višina 2,50 m, naprave s skupno močjo 500 W in 2 osebi v prostoru.
30 m2 x 2,50 m = 75 m3 x 25 W = 1875 W + 500 W + 200 W= 2575 W ~ potrebujemo klimatsko napravo z močjo 2,5 Kw

To je približna ocena, ki je lahko vodilo pri izbiri klimatske naprave. Svetujemo pa, da se posvetujete s pooblaščenim monterjem.

PONUDBA KLIMATSKIH NAPRAV LG

 

 

 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.