Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Vključujoča družba z »aparati za vse«

Vključujoča družba z  »aparati za vse«

03.11.2023

Kot del načrta za boljše življenje 2030 LG izkazuje svojo zavezanost ustvarjanju trajnostnega in dostopnega sveta, ki ga vodi poslanstvo boljšega življenja za vse. Če želite videti, kako LG deluje, da v vse svoje skupine izdelkov vključi funkcije dostopnosti in univerzalni dizajn, raziščimo, kako si podjetje prizadeva zagotoviti dragocene in neprimerljive izkušnje s svojimi tehnološkimi inovacijami, ki zagotavljajo boljše življenje, ki je dostopno vsem.


Univerzalni komplet UP

Ljudje, ki se soočajo s fizičnimi izzivi, lahko težko upravljajo z gospodinjskimi aparati ali odpirajo in zapirajo vrata. Za te potrošnike je LG ustvaril "Universal UP Kit", katerega namen je vsem, ne glede na njihov spol, starost ali invalidnost, omogočiti enostavno uporabo izdelkov podjetja. V kompletu IFA 2023 so dodatki, ki omogočajo enostavno uporabo hladilnikov, pralnih strojev, sušilnikov, brezžičnih sesalnikov in čistilcev vode. Poleg tega je Universal UP Kit narejen iz reciklirane plastike, da zmanjša svoj ogljični odtis.

Samodejne funkcije za več udobja

Zaradi zračnega tlaka se hladilniki lahko težko odprejo in vsi smo že doživeli, da hladilnika niso mogli odpreti z rokami polnimi živil. Za rešitev te težave je hladilnik zbirke LG Objet opremljen z avtomatskimi vrati, ki uporabnikom omogočajo odpiranje vrat hladilnika z enim dotikom.

Hladilnik LG SIGNATURE ponuja tudi funkcijo samodejnega odpiranja vrat zahvaljujoč pametnemu senzorskemu detektorju ob vznožju hladilnika, ki odpira vrata, ne da bi bilo treba kaj pritisniti ali dotikati. Določeni pomivalni stroji LG imajo vrata, ki se odprejo po zaključku cikla in samodejno oddajajo detergent.

Glasovno upravljanje

LG je predstavil tudi izdelke s funkcijami za prepoznavanje glasu za potrošnike, ki imajo težave z upravljanjem izdelkov z rokami. Čistilec vode LG PuriCare, prvi čistilec vode, ki je bil predstavljen v Južni Koreji s funkcijami prepoznavanja glasu, uporabnikom omogoča, da brez gumbov zahtevajo želeno količino vode. Ta funkcija je na voljo tudi na drugih izdelkih LG, vključno s klimatskimi napravami, robotskim sesalcem LG CordZero ™ ThinQ, izbranimi modeli hladilnikov s štirimi vrati in hladilniki za vino LG SIGNATURE, in se bo postopoma širila na več izdelkov.

Braillove nalepke

Za stranke z okvaro vida je LG v Južni Koreji razvil in razdelil nalepke sestavljene iz 10 ikon z reliefnimi smernicami, ki vključujejo moč, zagon in zaustavitev ter Wi-Fi.

Daljinski upravljalnik z relefnimi gumbi

Za potrošnike s posebnimi potrebami je upravljanje gospodinjskih aparatov z obilico gumbov lahko težko, in to je postalo še bolj zahtevno, saj nedavna potrošniška elektronika daje prednost ravnim LED sistemom na dotik nad dvignjenimi gumbi. Za lajšanje teh težav za osebe z okvaro vida je LG ustvaril daljinske upravljalnike z reliefnimi tipkami za napajanje, glasnost, kanal in številke. Stranke se lahko tudi odločijo, da pritisnejo gumb za prepoznavanje glasu in upravljajo s televizorjem prek govornih ukazov.

Skupaj gledamo TV

S starostjo je izguba sluha naravna in za starejše, ki uživajo ob gledanju televizije z družino, je težko nastaviti glasnost, ki je primerna za vse v sobi. Medtem ko nekateri kanali zagotavljajo podnapise, glede na povratne informacije starejših, izkušnja brez zvoka ni najboljša. Za stranke, ki so naglušne, so televizorji LG opremljeni s funkcijo, ki hkrati omogoča zvočni izhod na TV zvočnik in drugo napravo Bluetooth, tako lahko ljudje s težavami s sluhom še naprej uživajo v gledanju izkušenj s svojimi najdražjimi.

Znakovni jezik

Poleg tega televizorji LG ponujajo funkcijo, ki ljudem z okvaro sluha omogoča povečanje velikosti okenca s tolmačem na zaslonu, tako lahko bolj jasno berejo ustnice in znakovni jezik.

V Sloveniji tovrstni aparati žal še niso na voljo, pričakujemo jih v naslednjem letu!

Zavezan ustvarjanju vključujoče družbe, v kateri nihče ne bo zapostavljen, LG aktivno izboljšuje svoje funkcije dostopnosti in dodatke. Spremljajte nas, če želite izvedeti več o tem, kako LG prispeva k ustvarjanju boljšega življenja za vse.

 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.