Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Dan Zemlje z LG

Dan Zemlje z LG

22.04.2024

Dan Zemlje, ki ga vsako leto praznujemo 22. aprila, je opomin na našo skupno odgovornost, da cenimo in varujemo naš čudoviti planet. Vsakogar od nas poziva, naj sprejme pomembne ukrepe za bolj zdravo okolje in boljši jutri. Letošnja tema dneva Zemlje je "Planet proti plastiki", ki je bila izbrana, da bi poudarila nujno potrebo po reševanju razširjenega problema onesnaževanja s plastiko. S tem je povezan tudi ambiciozen cilj, ki ga je razglasil EARTHDAY.ORG, in sicer do leta 2040 zmanjšati proizvodnjo plastike za 60 odstotkov. Od izrekanja "ne" plastiki za enkratno uporabo do uporabe naprav, izdelanih iz reciklirane plastike, lahko vsakdo prispeva k temu, da družba postane prihodnost brez plastike.

LG, podjetje s celovito vizijo ESG za "boljše življenje za vse", sodeluje v številnih pobudah, ki prispevajo k blaginji ljudi in planeta. Njegovo delovanje na področju zmanjševanja plastike je povezano z intenzivnejšimi prizadevanji za razvoj rešitev za izdelke in izvajanje strategij življenjskega cikla, ki uporabnikom omogočajo dejavnejšo vlogo pri doseganju pozitivnih sprememb. LG si prizadeva za spodbujanje trajnostne prihodnosti in hkrati za izboljšanje blaginje posameznikov in skupnosti po vsem svetu.

Vir slike: Earthday.org

LG-jev inovativni pralni stroj pomaga omejiti emisije mikroplastike

Mikroplastika, drobni plastični delci, veliki manj kot 5 milimetrov, je prodrla v oceane, tla in celo v zrak, ki ga dihamo. Njihova široka razširjenost vzbuja skrb tako za okolje kot za zdravje ljudi.1 Pranje sintetičnega tekstila je pomemben vir mikroplastike, ki se sprošča v oceane po vsem svetu, saj predstavlja do 35 odstotkov. To pomeni, da v morsko okolje vsako leto vstopi približno 200.000 do 500.000 ton mikroplastike, povezane s tekstilom.2
Da bi ljudem pomagali prispevati k zmanjševanju onesnaževanja s plastiko, je v novem LG-jevem pralnem stroju prednameščen cikel Microplastic Care.3 Pri nastavitvi tega specializiranega cikla pralni stroj uporablja "nihajno" gibanje in funkcijo TurboWash™ 360 za zmanjšanje trenja tkanine, kar zagotavlja nežno, a učinkovito čiščenje in hkrati do 60 odstotkov zmanjša izločanje mikroplastike z oblačil.4

Poleg tega je najnovejši LG-jev pralnik s prednjim polnjenjem opremljen s funkcijo AI Wash, ki izkorišča tehnologijo Direct Drive™ Motor™ in 6 Motion™ podjetja Deep Learning Artificial Intelligence (AI). Z izbiro optimalnih gibov pranja glede na vrsto tkanine AI Wash zagotavlja izboljšano zaščito tkanine in tako pomaga podaljšati življenjsko dobo oblačil.5 Novi pralni stroj tudi optimizira uporabo pralnega sredstva s funkcijo ezDispense™, ki samodejno odmeri pravo količino tekočega pralnega sredstva za vsako polnjenje.6

LG-jeve pobude za zmanjšanje količine plastike za boljše življenje

Ker se vsako minuto porabi kar milijon plastenk in letno do pet bilijonov plastičnih vrečk, plastični odpadki zaskrbljujoče hitro onesnažujejo naš svet.7 Čeprav so gospodinjski aparati nedvomno priročnejši v vsakdanjem življenju, pomembno prispevajo k problemu plastičnih odpadkov. Ker se LG tega zaveda, je močno razširil svoje programe recikliranja zavrženih aparatov in s tem spodbudil trajnostni cikel, ki kaže boljšo pot naprej za industrijo in svet.
LG je uvedel program kroženja virov, ki zdaj zajema 52 držav, osrednjo vlogo pa ima LG Recycling Center v Južni Koreji. Surovine, kot so železo, baker, aluminij in plastika, se pridobivajo iz starih gospodinjskih aparatov, nato pa se sortirajo in predelajo, preden se na koncu "prerodijo" v nove življenjske aparate, kot so LG Styler™ ShoeCase in ShoeCare, LG PuriCare™ AeroFurniture in LG tiiun mini.
Ti inovativni LG-jevi aparati za življenjski slog, ki zadovoljujejo potrebe različnih segmentov strank, imajo zunanje površine iz reciklirane plastike. Z vključitvijo recikliranja v svoj proces podjetje krepi trajnost v celotnem življenjskem ciklu izdelka in ekološko usmerjenim strankam predstavlja prepričljivo paleto elegantnih in praktičnih rešitev, ki ustrezajo njihovim vrednotam in okusu.

LG-jeva stalna zavezanost k obravnavi pomena recikliranih materialov je bila predstavljena tudi na sejmu IFA 2023 v Berlinu v Nemčiji septembra lani. Na razstavni stojnici podjetja so potekale številne dejavnosti za ozaveščanje o pomenu recikliranja plastike, vključno s sajenjem "dreves" iz smolnih palet na območju delavnice za recikliranje v trajnostni vasi LG Sustainable Village.
Leta 2022 je LG predelal 472.876 ton elektronskih odpadkov iz 52 držav, od leta 2007 pa je skupaj zbral 3.998.382 ton. Podjetje je leta 2022 v svojih izdelkih uporabilo 32.987 ton reciklirane plastike, kar je 24 odstotkov več kot leta 2021.

Cilj LG-jevega svetovnega programa za krožno gospodarstvo, ki je usklajen s cilji načrta Better Life Plan 2030, je do leta 2030 povečati stopnjo recikliranja odpadkov v LG-jevih proizvodnih obratih na 95 odstotkov. Poleg tega si je družba LG zastavila cilj, da bo do leta 2030 uporabila 600.000 ton reciklirane plastike (kumulativno). Poleg tega namerava LG doseči še en pomemben mejnik - do leta 2030 zbrati 8 milijonov ton (kumulativno) zavrženih aparatov.

LG še naprej odločno sledi svoji viziji boljšega življenja za vse. S svojimi najsodobnejšimi aparati ponuja strankam priročne načine, kako prispevati k varovanju okolja, medtem ko s svojimi programi recikliranja in proizvodnimi praksami, usmerjenimi v trajnostni razvoj, izraža vero v možnost boljšega jutri.

1 www.undp.org/kosovo/blog/microplastics-human-health-how-much-do-they-harm-us
2 www.eea.europa.eu/publications/microplastics-from-textiles-towards-a
3 Uporabniki pralnih strojev ThinQ UP lahko novi tečaj prenesejo iz Centra za nadgradnjo aplikacije ThinQ. Razpoložljivost funkcij se lahko razlikuje glede na model izdelka in regijo.
4 Preizkušeno s strani družbe Intertek julija 2023. Cikel Microplastic Care s 3 kg obremenitve (trenirka iz 100-odstotnega poliestra) v primerjavi s ciklom Mixed Fabric (F4Y7EYPBW). Primerjava z merjenjem količine mikroplastike, filtrirane skozi filter 20㎛. Rezultati se lahko razlikujejo glede na opran predmet ali predmete oblačil in glede na okolje uporabe.
5 Motor AI DD, priložen pralnim strojem, zazna vrsto tkanine tako, da izračuna edinstvene valovne oblike tkanine in pomaga zmanjšati škodo. Razpoložljivost funkcije se lahko razlikuje glede na modele izdelkov.
6 Uporaba funkcije ezDispense se razlikuje glede na model pralnega stroja. Funkcija lahko odmeri pralno sredstvo za do 31 polnjenj, ko sta oba predala za pralno sredstvo in mehčalec tkanin napolnjena s pralnim sredstvom do konca.
7 www.unep.org/interactives/beat-plastic-pollution/

 

 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.