Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Zabavna elektronika, ki je bolj zdrava in bolj prijazna do narave

Zabavna elektronika, ki je bolj zdrava in bolj prijazna do narave

05.05.2021

Vsakdan se je v zadnjem času precej spremenil in veliko več časa ostajamo v varnem zavetju doma, posledično imamo več časa, da razmišljamo o temah, katere smo v hitrem tempu življenja potisnili na stran. Ena izmed teh je, kaj lahko naredimo, da bo naš svet boljši? Trajnost je verjetno ena prvih besed, ki nam pride na misel, ko razmišljamo, kako zagotoviti dobro prihodnost za naš planet in njegove prebivalce. Toda kaj točno je trajnosti in kako jo lahko zagotovimo?

Trajnost se nanaša na širok spekter aktivnosti in pobud, ki so usmerjene k ohranjanju zdravega okolja in spodbujanju načina življenje, ki je v ravnovesju z naravo. To zahteva, da vsak posameznik odigra svojo vlogo in v mnogih primerih to pomeni spremembo v načinu življenja, dela in zabave.

Kot vodilni proizvajalec potrošniške elektronike je LG že dolgo zagovornik tega, da dela v dobro kupca in narave. Ta pristop je jasno viden v najnovejših izdelkih, vključno pri priljubljenih televizorjih OLED. Trajnost je vključena v vsako fazo življenjskega cikla televizorjev LG OLED TV, od razvoja do proizvodnje in uporabe ter odložitve med odpadke.

Paneli najnovejše generacije televizorjev LG so priznani s strani SGS Société Générale de Survellance SA, s sedežem v Švici, kot eko proizvod.* Rezultati testov so pokazali, da so paneli izkažejo z vidika nižjih emisij onesnaževanja v notranjih prostorih, manjši uporabi nevarnih snovi in visoki stopnji reciklaže končnega izdelka.

Prijaznost do okolja LG OLED je rezultat edinstvene tehnologije samoosvetljujočih slikovnih pik (kar med drugim omogoča tudi superiorno kakovost slike!). Ker ta tehnologija ne potrebuje strukture za zadnjo osvetljavo, se za izdelavo uporabi manj sestavnih delov, kateri so večinoma narejeni iz plastike.

Kakovost zraka v notranjih prostorih je lahko zaradi elektronskih naprav bistveno slabša in potencialni zdravstveni problem, ker se organske kemikalije (VOC - volatile organic compounds) ob toploti sprostijo v zrak. VOC emisije LG OLED panelov so 50% nižje od LCD TV. Za razliko od nekaterih LCD izdelkov, LG OLED TV paneli ne vsebujejo nevarnih snovi, kot so kadmij in indijski fosfid.

Pri izdelavi panelov se skrbi za učinkovito porabo naravnih virov in visoko stopnjo uporabe materialov, ki jih je mogoče reciklirati. To je dokaz o doslednih in širokih prizadevanjih LG za povečanje trajnosti.

Pomemben korak k trajnosti je tudi embalaža z recikliranih materialov in precej manjša uporaba stiropora in plastike. Nova embalaža LG ima certifikat SGS.5 za minimalni vpliv na okolje, manjše emisije onesnaževalcev, majhno vsebnost nevarnih snovi in visoko stopnja recikliranja odpadne embalaže.

Z zavezo za zabavno elektroniko, ki temelji na zdravju ljudi in narave, LG razvija vrhunske tehnologije za najboljšo zabavo.

*V skladu s SGS Eco Product Certification ECO / 18 / CEBEC / 00003, OLED TV paneli so priznani kot eko izdelki, kar temelji na podatkih, ki kažejo na zmanjšanje uporabe nevarnih snovi (Cd in InP), zmanjšanje emisij notranjih onesnaževalcev (HOS) in učinkovito upravljanje s surovinami in visoko stopnjo možnosti recikliranja končnega proizvoda.

 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.